Kirjatreffit Ranskassa.

LUKUPIIREJÄ & VIININMAISTELUA | 21.-26.8.2017

Oh là là, paikkoja rajoitetusti 8 hengelle.

VARAA PAIKKASI NYT.

Mistä on kyse?

Bienvenue Lounais-Ranskan vuosisatoja vanhaan tunnelmaan.

Lukuriemua & lukurauhaa!

Lukuhetkiä ja lukupiirejä. Retkiä ja viininmaisteluja. Ennen, välissä ja jälkeen maukasta lähiruokaa ja ranskalaista elämäniloa. Kauniita kumpuilevia Lounais-Ranskan maisemia ja riippumattotorkkuja. Maalaismarkkinoita ja keskiaikaisia kyliä. Vuosisatoja vanhan maatilan täydellinen rauha, vihreä luonto, puutarhan herkut, makoiset yöunet...

Onko matkalaukkusi jo pakattu?

Hyvinvointia keholle, sielulle ja mielelle.

MISTÄ ON KIRJATREFFIEN PÄIVÄT TEHTY?

Aloitamme päivän runsaan ja terveellisen aamupalan jälkeen lukupiirillä. Ennen lounasta ehdit vielä vetäytyä lukemaan itseksesi tai käydä kävelyllä – tai vaikkapa nauttia riippumattonokosista. Retkemme suuntautuvat lähikylän maalaismarkkinoille, joiden herkuista valmistamme pique-nique -lounaan, vierailemme viinitiloilla maistelemassa paikallisia viinejä, tutustumme pieneen luomulaventelifarmiin ja nautimme illallisen keskiaikaisen kylän ruokatorilla.

Kirjaelämys syventyy, kun mielipiteet ja muistot jaetaan.

The Happy Hamletin lukupiireissä kuullaan ensin alustus kirjasta ja kirjailijasta, minkä jälkeen jatketaan vapaamuotoisella keskustelulla. Keskustelun aikana saattaa herätä uskomattomia uusia näkökulmia kirjojen henkilöihin ja tapahtumapaikkoihin. Kirjan juonet ja käänteet saavat uusia katsantokantoja.

Kuten ruotsalainen kirjailija Malla Silfverstolpe totesi jo 1700-luvulla ”Sitä mitä luki itsekseen ja hiljaa, ei aina ymmärtänyt, mutta yhdessä, toisten kanssa jaettuna lukeminen tuotti kaksinkerroin iloa.”

Ohjaaja, joka saa sinut löytämään kirjoista entistäkin enemmän.

MAIJA-RIITTA MUSTONEN

Olen aina pitänyt lukemisesta. Toisinaan sille on jäänyt vähemmän aikaa, toisinaan lukeminen saa enemmän aikaa –kuten nykyisin.

Kuulun aktiivisesti kerran kuussa kokoontuvaan Kirsin Book Club -lukupiiriin, jossa keskustellaan ennalta sovitusta kirjasta. On aina mieltä avartavaa keskustella kirjasta muiden kanssa. Miten erilainen lukukokemus voikaan olla. Koska lukupiirissämme luettavat kirjat valitaan yhdessä aina etukäteen, niin usein tulee luettavaksi kirja, jota en itse aina välttämättä olisi valinnut lukulistalleni. Lukupiiritapaamisemme ovat vuorotellen toistemme luona ja siihen liittyy olennaisena osana tarjoilu, ruoka ja viini.

Olen ollut ideoimassa Helsingin Kirjamessujen lukupiiritapahtumia, joista on tullut erittäin suosittuja. Näissä lukupiiritapaamisissa keskustelijoina ovat toisilleen ennalta tuntemattomia ihmisiä, mutta se ei keskustelua haittaa. Kirjamessujen yhteydessä mukana olevat kirjailijat ovat olleet myös erittäin innostuneita kuulemaan lukijoiden kommentteja kirjoistaan.

Kuin kotiin tulisit (hotellin sijaan).

MAATALON CHARMIA, MAKOISIA UNIA.

Vuosisatoja sitten vanha maatila oli koti useammalle perheelle. Nyt vierastalo on kunnostettu retriittivieraiden käyttöön, mahdollisimman paljon vanhaa vaalien ja kierrättäen, kuitenkin kaikki mukavuustekijät huomioiden. Ikkunallisilla kylpyhuoneilla varustetuissa hurmaavissa kahden hengen huoneissa aistit historian havinaa – näillä seinillä on varmasti paljon kerrottavaa, jos vain pysähdyt kuuntelemaan.

Suuren tilan mailta löytyy niin metsää kuin peltoaukeita, laaksoja ja terasseja. Näistä nauttimiseen kannattaa käyttää aikaa – ja kun mieli tekee terveellistä välipalaa, voit käydä poimimassa tuoretta purtavaa suoraan puutarhasta. Liikunnasta palautumiseen ja itsensä kanssa olemiseen löydät lukuisia piilopaikkoja – houkuttelisiko hetki riippumatossa bambumetsän suojassa?

Rentouttavan unen takaa maaseudun täysi hiljaisuus, jonka saattaa rikkoa ainoastaan metsikössä huhuileva pöllö. Kertoakseen, että kaikki on juuri niinkuin pitääkin.. Bonne nuit.

Lisäkuvia vierastalosta, huoneista ja ulkoalueista sivun alaosassa tai suoraan kuvagalleriassa.

Ranskassa sanotaan "Bon Appétit". Ja sitä tarkoitetaan kirjaimellisesti.

LUOMURUOKAA PUUTARHASTA JA LÄHITILOILTA.

Ateriat valmistetaan mahdollisimman pitkälle oman tilan sekä lähituottajien anneista (sanojemme vakuudeksi koostimme pienen lähituottajakartan). Halutessasi voit lähteä mukaan tutustumaan lähitorin värikkääseen maailmaan tai naapuritilan toimintaan. Alueen viinivalikoima on vakuuttava, minkä pääset itse todistamaan niin ruokailujen yhteydessä kuin viininmaisteluilla suoraan tiloilla.

Nautimme myös lounaan keskiaikaisen kylän osuuskuntaravintolassa, jonka omaperäiset ja erinomaisen maukkaat annokset kilpailevat paremmuudesta tunnelman kanssa. Emmekä myöskään voi jättää väliin vilkasta ilta-gourmet-toria. Tämä vanha perinne kokoaa kerran viikossa lähiseudun ihmiset yhteen pitkien pöytien ääreen, nauttimaan taivasalla lähituottajien herkkulautasista ja viineistä. Takaamme: “Bon appétit”!

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan ja valmistaudu pakkaamaan!

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT.

Retriitin all-inclusive hinta: 1400 EUR (sis. ALV)
Huom. Äkkilähtöalennus -200eur, voimassa niin kauan kuin paikkoja vapaana.

Hintaan sisältyy:

– Ennakkoon sovitut kolme lukukirjaa
– Päivittäin ohjattu lukupiiri (yht. 3 retriitin aikana) tai runsaasti omaa lukuaikaa
– Kaikki ateriat, välipalat ja juomat (myös ravintoloissa)
– Majoitus (5 yötä) The Happy Hamletin vierastalossa
(2hh, toiveen mukaan “twin” tai “double”, kylpyhuone)
– Tilan kaikki palvelut: uima-allas, sauna, urheiluvälineet,
useat terassit ja laajat ulkoilumaastot, puutarhan antimet
– Retket (maalaismarkkinat, laventelifarmi, viinitila ja -maistelut) kuljetuksineen
– Ryhmän tulo- ja lähtöaikataulujen mukainen yksi niputettu lentokenttänouto ja -tuonti. 

Lisätietoja ja varaukset:
suska@thehappyhamlet.com ja maija-riitta.mustonen@pp.inet.fi.

Huomioithan, että retriitti alkaa ja päättyy Ranskassa, lentoliput  eivät sisälly hintaan. Lähin lentokenttä: Toulouse-Blagnac, Ranska. Hintaesimerkki (tarkistettu 21.4. retriitin päivämäärille) menopaluulento Helsinki-Toulouse-Helsinki Lufthansalla 233 EUR. Tutustu vaihtoehtoihin Momondon tai muiden vastaavien palveluntarjoajien sivuilla. 

Vastuullinen järjestäjä Ranskassa: SARL HAPPY HAMLET, Lieu dit Gary, 82190 Fauroux, France. Tutustu The Happy Hamletin erityisehtoihin

Inspiraatioksi ennen matkaa.

Tapaamisiin ensi kesällä - odotamme innolla!