Ranskan Alkeet: Santé!

VIININMAISTELUMATKA | 7.-12.8.2017

Mistä on kyse?

Bienvenue Lounais-Ranskaan.

Viinin Ystävät, tämä on erityisesti Teille.

Lounais-Ranskan kumpuilevat maisemat kutsuvat luokseen tälle viininmaistelumatkalle, jolta ei puutu nähtävää ja tehtävää. Eikä maisteltavaa. Vietämme myös päivän Bordeaux'ssa, jolloin pääset tutustumaan La Cite du Vin'iin, upeaan viinille omistettuun museoon ja keskukseen, joka avaa silmäsi viinille aivan uudella tavalla.

Viikkomme koostuu maukkaasta ruoasta ja viininmaisteluista, hyvästä seurasta ja intiimistä tunnelmasta, maalaismarkkinoista ja keskiaikaiskylistä, ranskalaisesta elämänilosta, vuosisatoja vanhoista kivirakennuksista, maatilan täydellisestä rauhasta.

Onko matkalaukkusi jo pakattu?

Valkoista. Roséta. Punaista... Vai kenties sittenkin kuplivaa?

VIINITILAVIERAILUT, MAISTELUT & MUUT AKTIVITEETIT

Lounais-Ranskan viinialueelta luonnollisesti tunnetuin on Bordeaux, mutta seudulla on lukuisia muita vähemmän tunnettuja tuottajia, luomutiloja ja pieniä suvun viinitiloja, joiden makumaailmaan tutustumme yhdessä. Osaa maistelemme “kotona” aterioiden yhteydessä ja toisinaan aterioimme tiloilla tai niiden lähistöllä.

Viinisivistyksen ja -tuntemuksen lisäksi varaamme aikaa rentoutumiseen – hetki uima-altaalla tai saunassa lataa sopivasti akkuja uusiin koitoksiin. 

Mikäli nautit fyysisistä aktiviteeteista, on ympäristö otollinen niin lenkkeilyyn, kävelyyn, pyöräilyyn, tai vaikkapa ratsastukseen naapureiden hevosilla. Tilalta löytyy myös pöytätennikseen, sulkapalloon ja myös “maassa maan tavalla”: petankkiin tarvittavat välineet.

Asiantuntevan Viinimestarin matkassa.

TOMI NAARVALA

Alkuun viinit ja viinikerho olivat Tomille pelkkä harrastus. Hänen Wineserver-toimintansa sai alkunsa omista tarpeista – Tomi halusi päästä oppimaan lisää viineistä, maistelemaan ja vertailemaan niitä muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Pääajatus on koko ajan ollut suomalaisen viinikulttuurin edistäminen kokonaisuudessaan ja samalla syventää viinien kiehtovan maailman tuntemusta. “Viinit ovat lähellä sydäntäni – hieno illallinen ei toimi ilman hyvää viiniä, eikä juhlat ilman kuohuviiniä.”

Tomi on pitänyt viinikoulutuksia vuosien kokemuksella ja viininmaistajaismatkojen johtajana hän käy säännöllisesti Euroopan viinialueilla. Tomilla on Viinimestarin tutkinto Turun Ravintola Akatemiasta ja Baarimestarin erikoisammattitutkinto Espoon Omniasta, joiden lisäksi hän on suorittanut lukuisia muita kursseja, kuten WSET Advanced tutkinto Suomessa, European Bartender School Instructor Academy -kurssi Ruotsissa, sekä Sherry Instructor kurssi Espanjassa.

Viininmaistelumatkoissa Tomin mielestä yhdistyy kaikki työnsä paras anti: loistavat viinit, uudet tuttavuudet, erinomainen ruoka, kauniit maisemat ja hyväntuulinen seura!

Tomin Wineserver -nettisivut ja Facebook-sivut

Kuin kotiin tulisit.. Hotellin sijaan.

MAATALON CHARMIA, KAUNIITA UNIA.

Vuosisatoja sitten vanha maatila oli koti useammalle perheelle. Nyt vierastalo on kunnostettu retriittivieraiden käyttöön, mahdollisimman paljon vanhaa vaalien ja kierrättäen, kuitenkin kaikki mukavuustekijät huomioiden.  Ikkunallisilla kylpyhuoneilla varustetuissa hurmaavissa kahden hengen huoneissa aistit historian havinaa – näillä seinillä on varmasti paljon kerrottavaa, jos vain pysähdyt kuuntelemaan.

Suuren tilan mailta löytyy niin metsää kuin peltoaukeita, laaksoja ja terasseja. Näistä nauttimiseen kannattaa käyttää aikaa – ja kun mieli tekee terveellistä välipalaa, voit käydä poimimassa tuoretta purtavaa suoraan puutarhasta. Välillä voit virkistäytyä uima-altaalla tai rentoutua saunassa. Vai houkuttelisiko sittenkin hetki riippumatossa bambumetsän suojassa?

Rentouttavan unen takaa maaseudun täysi hiljaisuus, jonka saattaa rikkoa ainoastaan metsikössä huhuileva pöllö. Kertoakseen, että kaikki on juuri niinkuin pitääkin.. Bonne nuit.

Lisäkuvia vierastalosta, huoneista ja ulkoalueista sivun alaosassa tai suoraan kuvagalleriassa.

Ranskassa sanotaan "Bon Appétit". Kirjaimellisesti.

RUOKAA PÖYTÄÄN PUUTARHASTA JA LÄHITOREILTA.

Ateriat valmistetaan mahdollisimman pitkälle oman tilan sekä lähituottajien anneista (sanojemme vakuudeksi koostimme pienen lähituottajakartan). Halutessasi voit lähteä mukaan tutustumaan lähitorin värikkääseen maailmaan tai naapuritilan toimintaan. Osat aterioista syödään retkillä joko viinitiloilla tai niiden kupeessa, Ranskasta ei sovi myöskään poistua ilman herkullista pique-nique -hetkeä!

Nautimme myös illallisen keskiaikaisen kylän osuuskuntaravintolassa, jonka omaperäiset ja erinomaisen maukkaat annokset kilpailevat paremmuudesta tunnelman kanssa. Emmekä myöskään voi jättää väliin vilkasta ilta-gourmet-toria. Tämä vanha perinne kokoaa kerran viikossa lähiseudun ihmiset yhteen pitkien pöytien ääreen, nauttimaan taivasalla lähituottajien herkkulautasista ja viineistä. Takaamme: “Bon appétit”!

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan ja valmistaudu pakkaamaan!

LISÄTIEDOT & VARAUKSET

Paketin all-inclusive hinta:
1600 EUR (sis. ALV)

Hintaan sisältyy:

-Viinitilavierailut ja viinimaistelut (x 7)
– La Cité du Vin -vierailu Bordeaux’ssa 
– Majoitus 5 yötä “The Happy Hamletin” vierastalossa
(2hh, toiveen mukaan “twin” tai “double”, kylpyhuone)
– Täysihoito: Kaikki ateriat, välipalat, juomat (ml. ravintolat ja markkinaillallinen)
– Tilan kaikki palvelut: uima-allas, sauna, urheiluvälineet,
useat terassit ja laajat ulkoilumaastot, puutarhan antimet
– Retket kuljetuksineen, lentokenttänouto ja -vienti (yhteinen koko ryhmälle)

Lisätiedot & varaukset:
tomi.naarvala@wineserver.fi ja suska@thehappyhamlet.com

Huomioithan, että lennot eivät sisälly hintaan. Lähin lentokenttä: Toulouse-Blagnac, Ranska. Hintaesimerkki (tarkistettu 21.4. viinimatkan päivämäärillä) menopaluulento Helsinki-Toulouse-Helsinki Lufthansalla 241 EUR. Tutustu vaihtoehtoihin Momondon tai muiden vastaavien palveluntarjoajien sivuilla. 

Vastuullinen järjestäjä Ranskassa: SARL HAPPY HAMLET, Lieu dit Gary, 82190 Fauroux, France. Tutustu The Happy Hamletin erityisehtoihin

Inspiraatioksi matkan odotteluun.

Bienvenue! Tapaamisiin ensi kesänä - odotamme innolla!