MUUTAMA FAST&HAPPY -PAIKKA JÄLJELLÄ, NAPPAA OMASI TÄNÄÄN!

Kirjatreffit Katjan kanssa

KATJA KALLIO & MAIJA-RIITTA MUSTONEN

5.-10.8.2019

THE HAPPY HAMLET | LOUNAIS-RANSKA

Mistä on kyse?

Bienvenue Lounais-Ranskan vuosisatoja vanhaan tunnelmaan.

Tämä on Sinulle, Kirjojen Ystävä!

Lukuhetkiä ja lukupiirejä kirjailija Katja Kallion seurassa. Retkiä ja viininmaisteluja. Ennen, välissä ja jälkeen maukasta lähiruokaa ja ranskalaista elämäniloa. Kauniita kumpuilevia Lounais-Ranskan maisemia ja riippumattotorkkuja. Maalaismarkkinoita ja keskiaikaisia kyliä. Vuosisatoja vanhan maatilan täydellinen rauha, vihreä luonto, luonnon uima-allas, puutarhan herkut, makoiset yöunet...

Onko matkalaukkusi jo pakattu?

Hyvinvointia keholle, sielulle ja mielelle.

MISTÄ ON KIRJATREFFIEN PÄIVÄT TEHTY?

Kirjoista, keskusteluista ja Katjan kirjailijakokemuksen lisäannista!

Kirjatreffien kirjalistan kirjat kuuluvat hintaan ja toimitamme ne osallistujille etukäteen luettaviksi.

Aloitamme päivät runsaan aamupalan jälkeen lukupiireillä, ja yhtenä päivistä kuulemme Katjalta kirjailijan työstä ja keskustelemme hänen kanssaan kirjan tekemisen prosessista. Ennen lounasta ehdit vielä vetäytyä lukemaan itseksesi tai käydä kävelyllä – tai vaikkapa nauttia riippumattonokosista tai luonnon uima-altaalla virkistäytymisestä.

Kirjaelämys syventyy, kun mielipiteet ja muistot jaetaan.

The Happy Hamletin lukupiireissä kuullaan ensin alustus kirjasta ja kirjailijasta, minkä jälkeen jatketaan vapaamuotoisella keskustelulla. Keskustelun aikana saattaa herätä uskomattomia uusia näkökulmia kirjojen henkilöihin ja tapahtumapaikkoihin. Kirjan juonet ja käänteet saavat uusia katsantokantoja.

Retkemme suuntautuvat lähikylän maalaismarkkinoille, joiden herkuista valmistamme pique-nique -lounaan, vierailemme viinitiloilla maistelemassa paikallisia viinejä ja nautimme illallisen keskiaikaisen kylän ruokatorilla.

Kuten ruotsalainen kirjailija Malla Silfverstolpe totesi jo 1700-luvulla ”Sitä mitä luki itsekseen ja hiljaa, ei aina ymmärtänyt, mutta yhdessä, toisten kanssa jaettuna lukeminen tuotti kaksinkerroin iloa.”

Keskusteluja kirjailijan kanssa.

KATJA KALLIO

Olen pian 20-vuotistaiteilijajuhlaani viettävä kirjailija ja elokuvakäsikirjoittaja. Olen aina rakastanut järkeviä miehiä ja hulluja naisia, ja pidän elämäntehtävänäni epäsovinnaisten naisten kuvaamista suomalaisessa yhteiskunnassa. Olen kirjoittanut sekä historiallisia että nykyaikaan sijoittuvia romaaneja, ja molemmissa olen kuvannut naisten ulkopuolisuuden ja erillisyyden kokemusta. Historiallisissa romaaneissani haluan tutkia naisten vaiettua historiaa, ja antaa äänen näille ”varjonaisille”, joita emme muutoin enää näe. Uusimman romaanini, Seilin saarelle sijoittuvan Yön kantajan, olen omistanut kaikille mahdottomille naisille.

Olen jo jonkin aikaa ajatellut, että ihmisen elämä ja identiteetti rakentuvat suureksi osaksi kahdesta oleellisesta aineksesta: muista ihmisistä sekä paikasta jossa hän on. Siksi on niin keskeistä se, keiden kanssa elämäänsä jakaa, ja missä. Kun Suska Karjalainen ja Maija-Riitta Mustonen ehdottivat minulle lukijatreffejä Ranskassa, tiesin heti että tuolla haluan olla, noiden ihmisten kanssa. Harvoin kirjoittaessani unohdan lukijaa; hän kulkee mukanani ja keskustelee kanssani koko sen pitkän tien. Siksi elävien lukijoiden kohtaaminen on aina suuri ilo. Teoksen syvempi jakaminen lukijoiden kanssa on jo harvinaista ylellisyyttä, ja tilaisuus siihen tällaisessa ympäristössä pieni ihme.

Ohjaaja, joka saa sinut löytämään kirjoista entistäkin enemmän.

MAIJA-RIITTA MUSTONEN

Olen aina pitänyt lukemisesta. Toisinaan sille on jäänyt vähemmän aikaa, toisinaan lukeminen saa enemmän aikaa –kuten nykyisin.

Kuulun aktiivisesti kerran kuussa kokoontuvaan Kirsin Book Club -lukupiiriin, jossa keskustellaan ennalta sovitusta kirjasta. On aina mieltä avartavaa keskustella kirjasta muiden kanssa. Miten erilainen lukukokemus voikaan olla. Koska lukupiirissämme luettavat kirjat valitaan yhdessä aina etukäteen, niin usein tulee luettavaksi kirja, jota en itse aina välttämättä olisi valinnut lukulistalleni. Lukupiiritapaamisemme ovat vuorotellen toistemme luona ja siihen liittyy olennaisena osana tarjoilu, ruoka ja viini.

Olen ollut ideoimassa Helsingin Kirjamessujen lukupiiritapahtumia, joista on tullut erittäin suosittuja. Näissä lukupiiritapaamisissa keskustelijoina ovat toisilleen ennalta tuntemattomia ihmisiä, mutta se ei keskustelua haittaa. Kirjamessujen yhteydessä mukana olevat kirjailijat ovat olleet myös erittäin innostuneita kuulemaan lukijoiden kommentteja kirjoistaan.

Kuin kotiin tulisit (hotellin sijaan).

MAATALON CHARMIA, MAKOISIA UNIA

Vuosisatoja sitten vanha maatila oli koti useammalle perheelle. Nyt vierastalo on kunnostettu retriittivieraiden käyttöön, mahdollisimman paljon vanhaa vaalien ja kierrättäen, kuitenkin kaikki mukavuustekijät huomioiden. Ikkunallisilla kylpyhuoneilla varustetuissa hurmaavissa kahden hengen huoneissa aistit historian havinaa – näillä seinillä on varmasti paljon kerrottavaa, jos vain pysähdyt kuuntelemaan.

Suuren tilan mailta löytyy niin metsää kuin peltoaukeita, laaksoja ja terasseja. Näistä nauttimiseen kannattaa käyttää aikaa – ja kun mieli tekee terveellistä välipalaa, voit käydä poimimassa tuoretta purtavaa suoraan puutarhasta. Liikunnasta palautumiseen ja itsensä kanssa olemiseen löydät lukuisia piilopaikkoja – houkuttelisiko hetki riippumatossa bambumetsän suojassa?

Rentouttavan unen takaa maaseudun täysi hiljaisuus, jonka saattaa rikkoa ainoastaan metsikössä huhuileva pöllö. Kertoakseen, että kaikki on juuri niinkuin pitääkin.. Bonne nuit.

Lisäkuvia vierastalosta, huoneista ja ulkoalueista sivun alaosassa tai suoraan kuvagalleriassa.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan ja valmistaudu pakkaamaan!

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT

Retriitin all-inclusive hinta:

Fast&Happy -hinta*: 1350 EUR (sis. ALV) – Lue lisää Fast&Happy -hinnoittelustaMUUTAMA PAIKKA JÄLJELLÄ!
Normaalihinta: 1600 EUR (sis. ALV)

Hintaan sisältyy:

– Ennakkoon sovitut kolme lukukirjaa (kirjalistan kirjat toimitetaan varausmaksun suorituksen jälkeen)
– Päivittäin ohjattu lukupiiri sekä yhtenä päivänä Katja Kallion johdolla keskustelua kirjan tekemisen prosessista ja kirjailijan työstä
– Runsaasti omaa lukuaikaa
– Kaikki ateriat, välipalat ja juomat
– Majoitus (5 yötä) The Happy Hamletin vierastalossa (2-3hh, toiveen mukaan “twin” tai “double”, kylpyhuone)
– Tilan kaikki palvelut: uima-allas, sauna, urheiluvälineet, useat terassit ja laajat ulkoilumaastot, puutarhan antimet
– Retket (maalaismarkkinat, viinitila ja brocante) kuljetuksineen
– Ryhmän tulo- ja lähtöaikataulujen mukainen yksi niputettu lentokenttänouto ja -tuonti. 

Varaukset ja lisätiedot:

suska@thehappyhamlet.com ja maija-riitta.mustonen@pp.inet.fi

Huomioithan, että lennot eivät sisälly hintaan. Matkatoimistokontaktimme Suomessa auttaa halutessasi järjestelemään sinulle parhaimmat yhteydet (tai ryhmälle yhteiset lennot): jaana.sinisalo@resviaria.com.

Retriitin järjestää Ranskassa: SARL HAPPY HAMLET, Lieu dit Gary, 82190 Fauroux, Ranska. The Happy Hamletin  erityisehdot, käythän tutustumassa!

Retriitin FB-TAPAHTUMASIVU – klikkaa itsesi tapahtumaan, ilmoittaudu tai osoita olevasi kiinnostunut, niin saat aika ajoin päivitettyä tapahtumainfoa ja Hamletin kuulumisia!

Inspiraatioksi ennen matkaa.

Bienvenue! Tapaamisiin Hamletissa - odotamme jo innolla!