KAKSI FAST&HAPPY -PAIKKAA JÄLJELLÄ, NAPPAA OMASI TÄNÄÄN!

Kirjatreffit

LUKUPIIRI MAIJA-RIITTA MUSTOSEN KANSSA

7.-12.9.2020

THE HAPPY HAMLET | LOUNAIS-RANSKA

Mistä on kyse?

Bienvenue Lounais-Ranskan vuosisatoja vanhaan tunnelmaan.

Tämä on Sinulle, Kirjojen Ystävä!

Lukuhetkiä ja lukupiirejä. Retkiä ja viininmaisteluja. Ennen, välissä ja jälkeen maukasta lähiruokaa ja ranskalaista elämäniloa. Kauniita kumpuilevia Lounais-Ranskan maisemia ja riippumattotorkkuja. Maalaismarkkinoita ja keskiaikaisia kyliä. Vuosisatoja vanhan maatilan täydellinen rauha, vihreä luonto, luonnon uima-allas, puutarhan herkut, makoiset yöunet...

Onko matkalaukkusi jo pakattu?

Aiempien vieraiden kertomaa..

“Voi tätä kuplivan täyteläistä retriitti-tunnelmaa ❤ Ja tämä paikka!! Rakastan vierastalon ikiaikaisia lattialankkuja, jotka lämmittävät jalkojen alla. Rakastan rustiikkista kauneutta jokaisessa yksityiskohdassa. Rakastan loihtia herkkuja keittiössä, jonne mahtuu monta iloista kokkia yhtä aikaa. Ihmiset, luonto, eläimet ja lähikylien mielenkiintoiset jutut. The Happy Hamlet on ensikertalaisellekin koti kaukana kotoa, viivähditpä kauan tai pidempään.” – PIRKKO (5/2018)

Hyvinvointia keholle, sielulle ja mielelle.

MISTÄ ON KIRJATREFFIEN PÄIVÄT TEHTY?

Kirjoista ja keskusteluista ja ranskalaisesta elämänilosta!

Aloitamme päivät runsaan aamupalan jälkeen lukupiireillä. Ennen lounasta ehdit vielä vetäytyä lukemaan itseksesi tai käydä kävelyllä – tai vaikkapa nauttia riippumattonokosista tai luonnon uima-altaalla virkistäytymisestä.

Kirjaelämys syventyy, kun mielipiteet ja muistot jaetaan.

The Happy Hamletin lukupiireissä kuullaan ensin alustus kirjasta ja kirjailijasta, minkä jälkeen jatketaan vapaamuotoisella keskustelulla. Keskustelun aikana saattaa herätä uskomattomia uusia näkökulmia kirjojen henkilöihin ja tapahtumapaikkoihin. Kirjan juonet ja käänteet saavat uusia katsantokantoja.

Retkemme suuntautuvat lähikylän maalaismarkkinoille, joiden herkuista valmistamme pique-nique -lounaan ja vierailemme myös viinitiloilla maistelemassa paikallisia viinejä.

Kuten ruotsalainen kirjailija Malla Silfverstolpe totesi jo 1700-luvulla ”Sitä mitä luki itsekseen ja hiljaa, ei aina ymmärtänyt, mutta yhdessä, toisten kanssa jaettuna lukeminen tuotti kaksinkerroin iloa.”

Ohjaaja, joka saa sinut löytämään kirjoista entistäkin enemmän.

MAIJA-RIITTA MUSTONEN

Olen aina pitänyt lukemisesta. Toisinaan sille on jäänyt vähemmän aikaa, toisinaan lukeminen saa enemmän aikaa –kuten nykyisin.

Kuulun aktiivisesti kerran kuussa kokoontuvaan Kirsin Book Club -lukupiiriin, jossa keskustellaan ennalta sovitusta kirjasta. On aina mieltä avartavaa keskustella kirjasta muiden kanssa. Miten erilainen lukukokemus voikaan olla. Koska lukupiirissämme luettavat kirjat valitaan yhdessä aina etukäteen, niin usein tulee luettavaksi kirja, jota en itse aina välttämättä olisi valinnut lukulistalleni. Lukupiiritapaamisemme ovat vuorotellen toistemme luona ja siihen liittyy olennaisena osana tarjoilu, ruoka ja viini.

Olen ollut ideoimassa Helsingin Kirjamessujen lukupiiritapahtumia, joista on tullut erittäin suosittuja. Näissä lukupiiritapaamisissa keskustelijoina ovat toisilleen ennalta tuntemattomia ihmisiä, mutta se ei keskustelua haittaa. Kirjamessujen yhteydessä mukana olevat kirjailijat ovat olleet myös erittäin innostuneita kuulemaan lukijoiden kommentteja kirjoistaan.

Kuin kotiin tulisit (hotellin sijaan).

MAATALON CHARMIA, MAKOISIA UNIA

Vuosisatoja sitten vanha maatila oli koti useammalle perheelle. Nyt vierastalo on kunnostettu retriittivieraiden käyttöön, mahdollisimman paljon vanhaa vaalien ja kierrättäen, kuitenkin kaikki mukavuustekijät huomioiden. Ikkunallisilla kylpyhuoneilla varustetuissa hurmaavissa kahden hengen huoneissa aistit historian havinaa – näillä seinillä on varmasti paljon kerrottavaa, jos vain pysähdyt kuuntelemaan.

Suuren tilan mailta löytyy niin metsää kuin peltoaukeita, laaksoja ja terasseja. Näistä nauttimiseen kannattaa käyttää aikaa – ja kun mieli tekee terveellistä välipalaa, voit käydä poimimassa tuoretta purtavaa suoraan puutarhasta. Liikunnasta palautumiseen ja itsensä kanssa olemiseen löydät lukuisia piilopaikkoja – houkuttelisiko hetki riippumatossa bambumetsän suojassa?

Rentouttavan unen takaa maaseudun täysi hiljaisuus, jonka saattaa rikkoa ainoastaan metsikössä huhuileva pöllö. Kertoakseen, että kaikki on juuri niinkuin pitääkin.. Bonne nuit.

Lisäkuvia vierastalosta, huoneista ja ulkoalueista sivun alaosassa tai suoraan kuvagalleriassa.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan ja valmistaudu pakkaamaan!

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT

Retriitin all-inclusive hinta:

Fast&Happy -hinta*: 1350 EUR (sis. ALV) – Lue lisää Fast&Happy -hinnoittelusta2 PAIKKAA JÄLJELLÄ!
Normaalihinta: 1500 EUR (sis. ALV)

Hintaan sisältyy:

– Päivittäin ohjattu lukupiiri
– Runsaasti omaa lukuaikaa
– Kaikki ateriat, välipalat ja juomat
– Majoitus (5 yötä) The Happy Hamletin vierastalossa (2-3hh, toiveen mukaan “twin” tai “double”, kylpyhuone)
– Tilan kaikki palvelut: uima-allas, sauna, urheiluvälineet, useat terassit ja laajat ulkoilumaastot, puutarhan antimet
– Retket (maalaismarkkinat ja viinitilat) kuljetuksineen
– Ryhmän tulo- ja lähtöaikataulujen mukainen yksi niputettu lentokenttänouto ja -tuonti. 

Varaukset ja lisätiedot:

suska@thehappyhamlet.com ja maija-riitta.mustonen@pp.inet.fi

Huomioithan, että lennot eivät sisälly hintaan. Matkatoimistokontaktimme Suomessa auttaa halutessasi järjestelemään sinulle parhaimmat yhteydet (tai ryhmälle yhteiset lennot): jaana.sinisalo@resviaria.com.

Retriitin järjestää Ranskassa: SARL HAPPY HAMLET, Lieu dit Gary, 82190 Fauroux, Ranska. The Happy Hamletin  erityisehdot, käythän tutustumassa!

Retriitin FB-TAPAHTUMASIVU – klikkaa itsesi tapahtumaan, ilmoittaudu tai osoita olevasi kiinnostunut, niin saat aika ajoin päivitettyä tapahtumainfoa ja Hamletin kuulumisia!

Inspiraatioksi ennen matkaa.

Bienvenue! Tapaamisiin Hamletissa - odotamme jo innolla!