Kiitos, kiitos, kiitos! Retriitti oli enemmän kuin odotin. Se kosketti, se syöpyi ikuisesti ihanimmaksi muistoksi sielun sopukoihin. Se herätti ajatukset. Se loi ystävyyksiä. Se sai vatsan kipeäksi naurusta. Se antoi itselle tilaa pohtia omaa elämää uusista näkökulmista. Kiitos isäntäväki, koirulit & muut eläimet teitte tästä elämyksen aitoudellanne! Tuntui kuin olisitte odottaneet juuri meitä. Kaikki sujui kuin tanssi vaikka uskon, että paljon touhua taustalla oli koko ajan. Silti se näytti helpolta ja olitte aina hymyssäsuin. Kaikki viestintä ennen ja jälkeen oli erinomaista ja tuntui todella lämpimältä. Vastaavaa vieraanvaraisuutta tuskin löytyy muualta.  – SANNA F.

Lisää kaunista vieraspalautetta >>

Kutsu kaikille kirjoittajille!


** VINKKI: VARAA PAIKKASI RIPEÄSTI – KATJAN RETRIITIT MYYVÄT AINA LOPPUUN!
(HEINÄKUUSSA 2 PAIKKAA, SYYSKUUSSA ENÄÄ 1 PAIKKKA JÄLJELLÄ) **

Meitä on monta erilaista kirjoittajaa, monta erilaista sanantaitajaa, ja monta erilaista lukijaa. Kirjoittaminen on monelle rakas harrastus – ja monelle se voisi olla paljon enemmänkin. Tällä retriitillä saat kirjailija Katja Kalliolta opastusta, neuvoja ja kannustusta omaan kirjoittamiseesi, oli se millä tasolla tahansa. Jos inspiraatio on välillä karussa, opit myös, miten se huijataan takaisin aisoihin. Samalla nautimme tietenkin ranskalaisesta elämänilosta kauniissa maalaismiljöössä, jossa kirjoitusrauhasi on varmasti taattu. Ja veikkaamme, että makuhermosikin hymisevät tyytyväisyydestä!

Päivien Kulku & Teemat

Aloitamme päivät runsaan aamupalan jälkeen Katjan alustuksella ja sen pohjalta käydyillä keskusteluilla. Ennen lounasta ehdit vielä pistäytyä vaikkapa luonnon uima-altaalla virkistäytymässä.

Iltapäiviin ajoittuvat one-on-onet Katjan kanssa, ja muilla retriittiläisillä on sillä välin aikaa kirjoittaa, lukea, ajatella, keskustella tai vaikka ottaa nokoset riippumatossa laakeripuiden alla.

Alkuillasta kohtaamme yhdessä ranskalaisittain aperolla ja sen perään illallisella.

Retkemme suuntautuvat lähikylän maalaismarkkinoille, joiden herkuista valmistamme pique-nique -lounaan ja vierailemme viinitiloilla maistelemassa paikallisia viinejä.

Aamualustusten keskeiset teemat: 

Jatka lukemista

Retriitti I (9.-14.9.2024)

1. päivä: Kirjoittaminen ja aika. Ehtimisen ja valmiiksi saamisen harha. Kirjoittamisen mielentila. Kirjoittaminen dialogina. Viisas sisäinen kirjoittaja. 

2. päivä: Sisäinen vastaanottaja. Suuret ja pienet aiheet. Mitä kertominen on.

3. päivä. Mistä pitäisi aloittaa? Paikka, esine ja henkilö lähtökohtina. Kertoja. Intuitio työvälineenä.

4. päivä. Rakenne. Intuitiivinen sisällysluettelo. Synopsis ja treatment. Hacks.  

***
Retriitti II (syventävä, 8.-13.7.2024)

Kakkosretriitillä paneudumme ykkösretriitin teemoihin syvemmin, räätälöidysti retriittiläisten tarpeiden, kysymysten ja ongelmien kautta. Syvennettäviä teemoja ovat esimerkiksi rakenne, kertoja, henkilöhahmot, aikamuoto ja ajan käsittely, sekä teoksen kokonaisuuden hallinta. Kertaamme ja syvennämme myös kirjoittamisen psykologisia teemoja. Käsittelemme lisäksi kirjoitusprojektin edetessä heränneitä sekä teoksen julkaisemiseen liittyviä käytännön kysymyksiä. 

Huom. Voit osallistua syventävään retriittiin vaikket olisi käynyt ensimmäisessä.

Sulje

Ohjaaja Katja Kallio

Olen kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja ja kolumnisti. Olen kirjoittanut sekä historiallisia että nykyaikaan sijoittuvia romaaneja, ja molemmissa olen kuvannut naisten ulkopuolisuuden ja erillisyyden kokemusta. Historiallisissa romaaneissani tutkin naisten vaiettua historiaa, ja antaa äänen ”varjonaisille”, joita emme muutoin enää näe. Romaanien lisäksi olen kirjoittanut viisi elokuvakäsikirjoitusta, 10-osaisen tv-sarjan sekä kaksi autofiktiivistä kirjoituskokoelmaa, joissa tarkastelen oman elämäni vaiheita elokuvien ja niiden katsomiskokemuksen kautta. 

Kirjoittamisen prosessia olen tutkinut paitsi kirjailijana myös lukijana, kustannustoimittajana sekä script doctorina pian kahdenkymmenenviiden vuoden ajan.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan kirjoitusretriitille!

Lue lisää Katjan nettisivuilta!

Maaseutua & Makoisia Unia

Vuosisatoja sitten vanha maatila oli koti useammalle perheelle. Nyt vierastalo on kunnostettu retriittivieraiden käyttöön, mahdollisimman paljon vanhaa vaalien ja kierrättäen, kuitenkin kaikki mukavuustekijät huomioiden. Ikkunallisilla kylpyhuoneilla varustetuissa hurmaavissa huoneissa aistit historian havinaa – näillä seinillä on varmasti paljon kerrottavaa, jos vain pysähdyt kuuntelemaan.

Jatka lukemista

Suuren tilan mailta löytyy niin metsää kuin peltoaukeita, laaksoja ja terasseja. Näistä nauttimiseen kannattaa käyttää aikaa – ja kun mieli tekee terveellistä välipalaa, voit käydä poimimassa tuoretta purtavaa suoraan puutarhasta. Liikunnasta palautumiseen ja itsensä kanssa olemiseen löydät lukuisia piilopaikkoja – houkuttelisiko hetki riippumatossa bambumetsän suojassa?

Rentouttavan unen takaa maaseudun täysi hiljaisuus, jonka saattaa rikkoa ainoastaan metsikössä huhuileva pöllö. Kertoakseen, että kaikki on juuri niinkuin pitääkin.. Bonne nuit.

Lisäkuvia vierastalosta, huoneista ja ulkoalueista kuvagalleriassamme ja kauniita vierassanoja joko FB:n arvioissa tai netin palautteissa.

Sulje

Herkullista Lähiruokaa

Ateriat valmistetaan mahdollisimman pitkälle oman tilan sekä lähituottajien anneista. Heinäkuun retriitillä Hamletin keittiöstä vastaa ihana Teresa Välimäki!

Runsas aamiainen, lounas ja illallinen kuuluvat oleskeluusi. Ja Hamletissa olet muutenkin kuin kotonasi, joten jos mieli tekee välipalaa, niin keittiö on auki sitä varten – tai jos lasillinen terassilla on juuri kaipaamasi, on sekin sinulle milloin tahansa halutessasi tarjolla!

Alueen viinivalikoima on vakuuttava, minkä pääset itse todistamaan niin ruokailujen yhteydessä kuin viininmaisteluilla suoraan tiloilla. 

Hinta & Lisätiedot

Retriitin all-inclusive hinta: 1750 EUR (sis. ALV)

HUOM! Retriittimme ovat all-inclusive sanan varsinaisessa merkityksessä! Tämä irtiotto on loma myös kukkarollesi – penniäkään ei tarvitse (eikä juuri voikaan) perillä kuluttaa eikä kotiinpaluussa ole vastassa luottokorttiylläreitä 🙂

Hintaan sisältyy:

  • Ohjelman kuvauksen mukaiset teemakohtaiset ohjaukset
  • Henkilökohtainen sparraussessio Katjan kanssa
  • Runsaasti omaa kirjoitusaikaa
  • Kaikki ateriat, välipalat ja juomat
  • Majoitus (5 yötä) The Happy Hamletin vierastalossa (2 hh, toiveen mukaan “twin” tai “double”, kylpyhuone)
  • Tilan kaikki palvelut: luonnon uima-allas, sauna, urheiluvälineet, useat terassit ja laajat ulkoilumaastot, puutarhan antimet
  • Retket (maalaismarkkinat ja Malbec-viinitilat) kuljetuksineen
  • Ryhmän tulo- ja lähtöaikataulujen mukainen yksi niputettu lentokenttänouto ja -vienti
  • Rutkasti inspiraatiota ja kirjoittamisen iloa kotiinviemisiksi

Huomioithan, että lennot ja vakuutukset eivät sisälly hintaan. Edellytämme voimassaolevaa matkavakuutusta kaikilta osallistujilta.


Tiedustelut & Varaukset


Ilmoittaudu mukaan tai kysele lisää: suska@thehappyhamlet.com

Järjestäjä Ranskassa: SARL HAPPY HAMLET, Lieu dit Gary, 82190 Fauroux, France. Tutustu The Happy Hamletin erityisehtoihin.

Tarkemmat koordinaatit, lähimmät lentokentät ja juna-asemat löydät täältä.

Liity mukaan Kirjoitusretriitin FB-tapahtumiin (heinäkuu tai syyskuu), niin saat aika ajoin päivitettyä tapahtumainfoa – Hamletin kuulumisia voit seurata myös Instagramissa!

Tervetuloa! Bienvenue!


Muuta Mukavaa Hamletissa..


HOLIDAY RENTALS

WEDDINGS & OTHER PARTIES

FARM TO TABLE

RESIDENCES

RETREATS

ORGANISE A RETREAT

REMOTE OFFICE

MEETINGS & WORKSHOPS

PHOTO & VIDEO SHOOTINGS