Kirjoitusretriitti

KATJA KALLIO

14.-19.6.2021

THE HAPPY HAMLET | LOUNAIS-RANSKA

Mistä on kyse?

Tervetuloa Lounais-Ranskan rauhalliselle maaseudulle!

Kutsu kaikille kirjoittajille!

Meitä on monta erilaista kirjoittajaa, monta erilaista sanantaitajaa, ja monta erilaista lukijaa. Kirjoittaminen on monelle rakas harrastus - ja monelle se voisi olla paljon enemmänkin. Tällä retriitillä saat kirjailija Katja Kalliolta opastusta, neuvoja ja kannustusta omaan kirjoittamiseesi, oli se millä tasolla tahansa. Jos inspiraatio on välillä karussa, opit myös, miten se huijataan takaisin aisoihin. Samalla nautimme tietenkin ranskalaisesta elämänilosta kauniissa maalaismiljöössä, jossa kirjoitusrauhasi on varmasti taattu. Ja veikkaamme, että makuhermosikin hymisevät tyytyväisyydestä!

Onko matkalaukkusi jo pakattu?

Aiempien vieraiden kertomaa..

“Voi tätä kuplivan täyteläistä retriitti-tunnelmaa ❤ Ja tämä paikka!! Rakastan vierastalon ikiaikaisia lattialankkuja, jotka lämmittävät jalkojen alla. Rakastan rustiikkista kauneutta jokaisessa yksityiskohdassa. Rakastan loihtia herkkuja keittiössä, jonne mahtuu monta iloista kokkia yhtä aikaa. Ihmiset, luonto, eläimet ja lähikylien mielenkiintoiset jutut. The Happy Hamlet on ensikertalaisellekin koti kaukana kotoa, viivähditpä kauan tai pidempään.”  – PIRKKO (5/2018)

Kirjoitusrauhaa ja inspiraatiota

PÄIVIEN KULKU JA TEEMAT

Aloitamme päivät runsaan aamupalan jälkeen teemajohdannolla ja sen pohjalta keskusteluilla. Ennen lounasta ehdit vielä vetäytyä itseksesi tai käydä kävelyllä – tai vaikkapa nauttia riippumattonokosista tai luonnon uima-altaalla virkistäytymisestä. Iltapäivät on pyhitetty kirjoittamiselle, ennen kuin kohtaamme yhdessä ranskalaisittain aperolla ja sen perään illallisella, jolla jatketaan keskusteluja päivän teemasta.

Kirjoitusretriitin teemat ovat:

1. päivä: Vastaanottaja. Aniharva teksti on kirjoitettu siten että se ei ole tarkoitettu kenenkään luettavaksi. Kirjoittajan suhde oletettuun lukijaan, keskusteleminen hänen kanssaan. Sopimukset jotka tehdään heti alussa. Lukijan odotukset.

2. päivä: Inspiraatio. Mitä se on ja miten sitä huijataan. Miten huijataan kriitikkoa. Kriitikko vs lukija. Valtameren ylittämisestä, voimien hupenemisesta jo rannalla. Otollisesta hetkestä. Rutiinista.

3. päivä: Tarina. Tarinan voimasta ja vallasta. Ihminen mieltää olemassaolonsa tarinana, vaikka todellisuus ei järjesty siten. Hollywood. Keskeiset asiat: Eteenpäin kaatuva rakenne sekä informaation distribuutio.

4. päivä: Kolmas silmä. Mikä kolmas silmä on? Sen aukeaminen. Sen kanssa eläminen. Ilman sitä sinnitteleminen. Arkiminä ja kirjoittava minä. Kirjoittaminen meditaationa: omasta itsestä eroon pääseminen.

Retkemme suuntautuvat lähikylän maalaismarkkinoille, joiden herkuista valmistamme pique-nique -lounaan, vierailemme viinitiloilla maistelemassa paikallisia viinejä ja nautimme illallisen keskiaikaisen kylän ruokatorilla.

Ohjaaja, joka tukee, innostaa ja kannustaa!

KATJA KALLIO

Olen pian 20-vuotistaiteilijajuhlaani viettävä kirjailija ja elokuvakäsikirjoittaja. Olen aina rakastanut järkeviä miehiä ja hulluja naisia, ja pidän elämäntehtävänäni epäsovinnaisten naisten kuvaamista suomalaisessa yhteiskunnassa. Olen kirjoittanut sekä historiallisia että nykyaikaan sijoittuvia romaaneja, ja molemmissa olen kuvannut naisten ulkopuolisuuden ja erillisyyden kokemusta. Historiallisissa romaaneissani haluan tutkia naisten vaiettua historiaa, ja antaa äänen näille ”varjonaisille”, joita emme muutoin enää näe. Uusimman romaanini, Seilin saarelle sijoittuvan Yön kantajan, olen omistanut kaikille mahdottomille naisille.

Romaanien lisäksi olen kirjoittanut mm. kolme elokuvakäsikirjoitusta, lastenkirjan, esseitä sekä kaksi autofiktiivistä kirjoituskokoelmaa, joissa tarkastelen omaa elämääni ja sen eri vaiheita kaikille tuttujen elokuvien ja niiden katsomiskokemuksen kautta. Kirjoittamisen prosessia ja sen eri aspekteja olen tutkinut paitsi kirjailijana myös lukijana, kustannustoimittajana, ateljeekriitikkona sekä script doctorina yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Kuin kotiin tulisit (hotellin sijaan).

MAATALON CHARMIA, MAKOISIA UNIA

Vuosisatoja sitten vanha maatila oli koti useammalle perheelle. Nyt vierastalo on kunnostettu retriittivieraiden käyttöön, mahdollisimman paljon vanhaa vaalien ja kierrättäen, kuitenkin kaikki mukavuustekijät huomioiden. Ikkunallisilla kylpyhuoneilla varustetuissa hurmaavissa kahden hengen huoneissa aistit historian havinaa – näillä seinillä on varmasti paljon kerrottavaa, jos vain pysähdyt kuuntelemaan.

Suuren tilan mailta löytyy niin metsää kuin peltoaukeita, laaksoja ja terasseja. Näistä nauttimiseen kannattaa käyttää aikaa – ja kun mieli tekee terveellistä välipalaa, voit käydä poimimassa tuoretta purtavaa suoraan puutarhasta. Liikunnasta palautumiseen ja itsensä kanssa olemiseen löydät lukuisia piilopaikkoja – houkuttelisiko hetki riippumatossa bambumetsän suojassa?

Rentouttavan unen takaa maaseudun täysi hiljaisuus, jonka saattaa rikkoa ainoastaan metsikössä huhuileva pöllö. Kertoakseen, että kaikki on juuri niinkuin pitääkin.. Bonne nuit.

Lisäkuvia vierastalosta, huoneista ja ulkoalueista sivun alaosassa tai suoraan kuvagalleriassa.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan ja valmistaudu pakkaamaan!

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT

Retriitin all-inclusive hinta: 1400 EUR (sis. ALV)

Hintaan sisältyy:

– Ohjelman kuvauksen mukaiset teemakohtaiset ohjaukset
– Henkilökohtainen sparraussessio
– Runsaasti omaa kirjoitusaikaa
– Kaikki ateriat, välipalat ja juomat
– Majoitus (5 yötä) The Happy Hamletin vierastalossa (2-3hh, toiveen mukaan “twin” tai “double”, kylpyhuone)
– Tilan kaikki palvelut: uima-allas, sauna, urheiluvälineet, useat terassit ja laajat ulkoilumaastot, puutarhan antimet
– Retket (maalaismarkkinat ja Malbec-viinitilat) kuljetuksineen
– Ryhmän tulo- ja lähtöaikataulujen mukainen yksi niputettu lentokenttänouto ja -tuonti. 

Lisätietoja ja varaukset:

suska@thehappyhamlet.com

Järjestäjä Ranskassa: SARL HAPPY HAMLET, Lieu dit Gary, 82190 Fauroux, France. Tutustu The Happy Hamletin erityisehtoihin.

Kirjoitusretriitin FB-TAPAHTUMASIVU – klikkaa itsesi tapahtumaan, ilmoittaudu tai osoita olevasi kiinnostunut, niin saat aika ajoin päivitettyä tapahtumainfoa ja Hamletin kuulumisia!

Inspiraatioksi ennen matkaa.

Bienvenue! Tapaamisiin Hamletissa - odotamme jo innolla!