Ranskalaisia Herkkuja Teresan kanssa

RUOKA&VIINI -MATKA | TERESA VÄLIMÄKI

THE HAPPY HAMLET | LOUNAIS-RANSKA | 2.-7.7.2018

Mistä on kyse?

Ranskassa sanotaan "Bon Appétit" ja sitä tarkoitetaan kirjaimellisesti.

HERKULLISEN RUOAN & VIININ YSTÄVILLE

Lounais-Ranska on vielä välttynyt massaturismilta, mutta sekä gastronomian että viinin ystäville alue on suorastaan “magnifique”! Ranskan ainoat Malbec-viljelmät sijaitsevat Cahors’in alueella ja paikallisiin ruokaherkkuihin kuuluvat niin tryffelit kuin lukematon määrä pienviljelijöiden tuoreita vihanneksia ja hedelmiä – juustoja tuskin tarvitsee erikseen mainita! Sanojemme vakuudeksi koostimme pienen “lähituottajakartan”.

Retriittimme pääpaino on luonnollisesti aterioissa, niiden valmistamisessa ja yhdessä nauttimisessa, mutta lisäksi maistelemme viinejä viinitarhoilla, käymme ihastelemassa keskiaikaisia kyliä ja vierailemme maalaismarkkinoilla haistelemassa tunnelmaa. Sesongin ollessa huipussaan voimme taata maukkaita herkkuja suoraan maasta, puista ja pensaista – oi, mille tuore auringossa ajan kanssa kypsynyt tomaatti voikaan maistua!

Aikaa jää myös nauttia luonnon uima-altaasta ja saunan lempeistä löylyistä, kävelyistä villissä luonnossa ja kenties jopa riippumattotorkuista. Teresan inspiroiva ohjaus ja intiimi tunnelma luovat erinomaisen pohjan nauttia ranskalaisesta elämänilosta maaseudun luonnonhelmassa ja täydellisessä rauhassa.

Sokerina pohjalla! Ruokatoimittaja ja -kuvaaja, bloggaaja Mari Moilanen saapuu seuraksemme Ruoka&Viini -retriitille. Halukkaat pääsevät Teresan kanssa kokkailujen ja viinitilavierailujen välissä tutustumaan myös ruokakuvauksen saloihin Marin opastuksella. Ei hassumpi kombo, Teresan herkut ja Marin kuvat (ja se paikallinen viini!), vai mitä? Marin upeita otoksia löydät hänen instagramistaan ja kirjoituksia kuvineen Jotain maukasta -blogistaan.

Paikallisia makuja ripauksella suomalaisuutta.

YHTEISKOKKAILUJA, VIININMAISTELUJA JA PITKIÄ ILLALLISIA

Päivärytmimme on joustava eli “Maassa maan tavalla”! Ja myönnettäköön, ranskalaiset eivät niin tarkkaan kellonaikoja katsele. Tärkeintä on löytää aikaa apérolle, pitkille istujaisille pöydän ympärillä ja monipuolisille keskusteluille. Valmistamme Teresan johdolla eri päivinä eri kokonaisuuksia puutarhan antimista ja lähituottajien sesongin tuotteista, välillä lounaan, välillä illallisen – ja välillä syömme ulkona osuuskuntaravintolassa nauttien sen välittömästä tunnelmasta ja paikallisen kokin herkuista.

Lähestymme ranskalaista gastronomiaa päiväkohtaisilla teemoilla: maalaisranskalaiset klassikot, ranskalaista ruokaa avotulella, vegeä tyylillä ja takuulla tuoreista kasviksista, sekä viinin ja ruoan yhdistäminen. Yllätyskori- päivänä jokainen osallistuja saa (halutessaan) valmistaa tarjoiltavan saamistaan raaka-aineista. Mikään tekeminen ei ole vakavaa, vaan pidämme yhdessä hauskaa ja nautimme olostamme niin keittiössä kuin sen ulkopuolella – niin kuin Ranskassa kuuluukin!

Tältä matkalta saat mukaan niin eväitä ruoanlaittoon kuin elämäniloon ylipäätään, sekä rutkasti elämyksiä ja kauniita muistoja, jotka kantavat vielä pitkään Ranskan piipahduksen jälkeenkin.

Ohjaajamme on.. Iloinen ja inspiroiva. Palkittu ja palkitseva.

TERESA VÄLIMÄKI

Ravintola-ammattilainen, kokki ja ravitsemusasiantuntija Teresa Välimäki on 43-vuotiaaksi kahden lapsen äidiksi ehtinyt tehdä ja nähdä ja olla monessa mukana. Siitä syystä olemme nöyrän kiitollisia ja valtavan iloisia siitä, että saamme tämän huippuammattilaisen Hamletiin koko kesäksi 2018! Teresan keittiö siirtyy heinä-elokuun ajaksi Lounais-Ranskan kumpuilevalle maaseudulle, ja tänä aikana retriittivieraamme saavat siis nauttia Teresan loihtimista herkuista, arvokkaista vinkeistä – ja hauskasta seurasta.

Ruoka on Teresan suuri intohimo. Se on hänen ammattinsa, mutta hallitsee myös suurta osaa hänen vapaa-ajastaan. Ruokaa laitetaan kotona lasten kanssa yhtä lailla kuin ammattilaiskeittiöissäkin, ja aina yhtä suurella sydämellä. Koulutukseltaan Teresa on kokki ja hän on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran ruoan parissa. Hänen osaamistaan on hyödynnetty ravintolakeittiöiden lisäksi niin tv- kuin printtimediassa, eri tapahtumissa sekä koti- että ulkomailla. Iloisen ja välittömän persoonan omaava Teresa harrastaa juoksua, joogaa, ravintoloita (!) ja elokuvia, ja hänen mottonaan kuullaan usein: “Rakkaudesta lajiin!”

Teresan omin sanoin: “Parasta ruoanlaitosssa on inspiroitua juuri siitä, mitä sattuu olemaan saatavilla. Sesongin parhaista vihanneksista, yrteistä, hedelmistä ja marjoista, alueen juustoista, viineistä ja niin edelleen. Viime syksynä kokkasimme naapuritalon kasvimaalta poimittua kurpitsaa monella tavalla, löysimme Hamletin kukkapenkistä tuoreita fenkolinsiemeniä ja kokeilimme niitä jälkiruokaan, rakastuimme läheisen vuohenjuustolan juustoihin ja niihin tomaatteihin…Jos jossain pitää elämänsä aikana saada kokata, se on Ranskan maaseudulla, eli The Happy Hamletissa.”.

Kuin kotiin tulisit (hotellin sijaan).

MAATALON CHARMIA, KAUNIITA UNIA.

Vuosisatoja sitten vanha maatila oli koti useammalle perheelle. Nyt vierastalo on kunnostettu retriittivieraiden käyttöön, mahdollisimman paljon vanhaa vaalien ja kierrättäen, kuitenkin kaikki mukavuustekijät huomioiden.  Ikkunallisilla kylpyhuoneilla varustetuissa hurmaavissa kahden hengen huoneissa aistit historian havinaa – näillä seinillä on varmasti paljon kerrottavaa, jos vain pysähdyt kuuntelemaan.

Suuren tilan mailta löytyy niin metsää kuin peltoaukeita, laaksoja ja terasseja. Näistä nauttimiseen kannattaa käyttää aikaa. Rentouttavan unen takaa maaseudun täysi hiljaisuus, jonka saattaa rikkoa ainoastaan metsikössä huhuileva pöllö. Kertoakseen, että kaikki on juuri niinkuin pitääkin.. Bonne nuit.

Lisäkuvia vierastalosta, huoneista ja ulkoalueista sivun alaosassa tai suoraan kuvagalleriassa ja vieraskokemuksista fb-sivuillamme sekä netin vieraskirjassa.

Kutkuttaako makuhermojasi? Varaa paikkasi nyt ja valmistaudu herkuttelemaan!

VARAUKSET & LISÄTIEDOT

Retriitin all-inclusive hinta: 1350 EUR (sis. ALV)

Hintaan sisältyy:
– Päiväkohtaisten teemojen mukaiset yhteiskokkailut ja viininmaistelut
– Vierailut viinitiloilla, illallinen ravintolassa ja illallinen ruokatorilla
– Retki keskiaikaisen kylän maalaismarkkinoille ja pique-nique
– Majoitus (5 yötä) The Happy Hamletin vierastalossa (2-3hh, jokaisessa iso ikkunallinen kylpyhuone)
– Kaikki ateriat (myös ravintoloissa), juomat ja välipalat oman tarpeen ja maun mukaan
– Tilan muut palvelut: uima-allas (luonnon, ei klooria!), sauna, ulkopelit ja maastot lenkkeilyyn tai vaan oleiluun
– Yksi yhteiskuljetus Toulousen lentokentältä ja takaisin lentokentälle
– Iloinen mieli, rentoutunut olo ja hauska seura kaupan päälle

Varaukset ja lisätiedot:
teresa.valimaki@helsinkifoodcompany.fi & suska@thehappyhamlet.com

Huomioithan, että lennot eivät sisälly hintaan. Matkatoimistokontaktimme Suomessa auttaa halutessasi järjestelemään sinulle parhaimmat yhteydet (tai ryhmälle yhteiset lennot): jaana.sinisalo@resviaria.com.

Retriitin järjestää Ranskassa: SARL HAPPY HAMLET, Lieu dit Gary, 82190 Fauroux, Ranska. The Happy Hamletin  erityisehdot, käythän tutustumassa!

Retriitin FB-TAPAHTUMASIVU – klikkaa itsesi tapahtumaan, ilmoittaudu tai osoita olevasi kiinnostunut, niin saat aika ajoin päivitettyä tapahtumainfoa ja Hamletin kuulumisia!

Inspiraatioksi matkan odotteluun.

Bienvenue! Tapaamisiin ensi kesänä - odotamme innolla!